2017-10-27 12:27:05• hírek • Kocsis Zoltán

Családi vendéglátóipari egységek nyílhatnak jövőre - magyar mintára

A faluturizmus fellendítése, a helyi termékek és hagyományok népszerűsítése a cél, az eszköz azonban pontosan még nem ismert.

„Mint Magyarországon” - több telefon és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) honlapjának áttanulmányozása után nagyjából ez a legkonkrétabb információ, amit a 2018-ban elindításra váró Helyi Gasztronómiai Pontokról meg tudtunk szerezni.

Ami biztos, hogy az ANSVSA jövőre indítja a projektet. Melynek célja, hogy kielégítse „a Romániában jelentkező egyre nagyobb érdeklődést, amely a hagyományos és egészséges, helyi jellegzetességű ételek iránt mutatkozik”, áll az intézmény honlapján. Ahol azt is megtudjuk, hogy a családi vendéglátóipari egységnek nevezhető étkezdékben naponta legtöbb két levesből, két főételből és két desszertből állhat a menü. Mindezt szigorúan a család tagjainak kell elkészíteniük lehetőleg helyi alapanyagokból és csakis friss, aznap készült ételt szabad felszolgálni.

Ennél részletesebb információt azonban sajnos nem sikerült szereznünk. „Mi sem tudunk részleteket”, szabadkozott a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság illetékese a telefonvonal másik végén. Mindez azért érdekes, mert ugyanezen intézmény tájékoztatása szerint a következő hetekben felvilágosító kampányt indítanak a megyében...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: